Haza > Hírek > Tartalom

Sör Tippek: Miért nem használható műanyag palack sör?

- Jan 15, 2018 -

Mindenki tudja, hogy nem lehet sört inni műanyag palackokban, de tudod miért? A sörkészítő berendezések gyártói megmondják, hogy miért:

1.jpg

A műanyag jobban áteresztő, mint az üveg (maga az üveg nem tud behatolni az oxigénbe és a szén-dioxidba). Ez azt jelenti, hogy a sör (vagy egyéb üdítőital) inkább lapos műanyag palackokban érezhető, mint üveg palackokban, mert a szén-dioxid könnyebben elvész A szalagnak van egy másik előnye, nem ízlik, és nem telepíthető a kémiai reakcióba.

A műanyag tele van vegyi anyagokkal, legvalószínűbb, hogy beolvad az italodba, megsemmisítve a sört. Mint például a poliészter műanyag tartályok a gyártás során, gyakran használnak antimon katalizátorként, a maradék antimon behatolhat az italba.

Szobahőmérsékleten vagy az ital hőmérséklete alatt az emberi test antimon tartalma ártalmatlan, miután a hőmérséklet nő, az antimon tartalma növekedni fog. Tehát, ha nyáron vagy más meleg helyeken, az ital tárolt egy raktárban néhány hónapig, az antimon tartalma messze meghaladja a szabványt.

A konzerv sör biztonságosabb.

Ami az alumínium dobozokat illeti, az alumínium, mint az üveg kevésbé áteresztő, ezért kiváló anyag a sör tárolásához. Érdekes módon az alumínium dobozok belső burkolattal vannak ellátva egy speciális polimer bevonattal, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy gátolja az alumínium elemek beszivárgását az italba, így a kannák biztonságosabbá válnak; mert az alumínium túlzott szintje a szervezetben Alzheimer-tünetekhez és Parkinson-kórhoz vezethet.

Mindenesetre az alumíniumdobozok italokat tárolhatnak sötét, sötét környezetben, és jobban védik az italt, mint más típusú csomagolások. Tény, hogy üveg, különösképpen színes üveg, üveg tárolására, mert megvédi a sört a naptól.

Valójában a műanyag ugyanolyan színű lehet, de megszakíthatja a műanyag újrahasznosító rendszer meglévő rendjét. A műanyag sörpalackok, amelyek borostyánsárga színűek, mint az üveges palackok, további bevonati réteget igényelnek a sör megóvására az üvegben, ami nehezebb újrahasznosítani, mint az üdítőitalipar által előnyben részesített átlátszó műanyag palack.

A műanyag palackok csomagolása problémát jelent: pasztőrözés nem lehetséges. A sör elkészítése után a folyamat lényeges része volt, amikor a csomag elkészült, egy gépbe küldtek és forró vízzel felmelegítették, hogy megöljenek a sörben még élve lévő baktériumok.

Ez biztosítja a sör minőségét és biztonságát, és meghosszabbítja azok eltarthatóságát. Üveg palackok és alumínium dobozok, persze, nem probléma egyáltalán, míg a műanyag palackot forralt víz a Baidu lehet rossz. Barna üveg üvegek PK zöld üveg palackok, és nincs külön sörösüveg, használata több világ gazdag zöld borosüveg. Így a 19. század végére, amikor egy különleges sörösüveg kezdete megmaradt, a zöld palack hagyománya megmaradt. Barna palackok megjelenése az 1930-as évekig. Megállapították, hogy ha a sört barna palackba teszik, a hosszú ideig hagyott sör jobban megkóstol és a barna palackos sör nagyobb lesz. A sötét szín miatt a barna üveg megakadályozhatja, hogy a napfény jobban besugárzsa a sört, mint a zöld palack, és ezért jobb szerepet játszik a sör minőségének fenntartásában. A barna palackok a minőségi sör szimbólumává váltak. Tehát láthatjuk, hogy a piacon lévő kézműves sörök többsége barna sörökbe van csomagolva, míg a legtöbb ipari sör zölden van csomagolva.

2.jpg

A sör minőségének biztosítása érdekében a főtt sörkészítmények minőségén felül a jelmeztervező is kiemelt fontosságú!

Kapcsolódó Hírek

Kapcsolódó termékek

  • Homebrew sörfőző gép
  • 200 literes sörgyártó rendszer
  • Sör fermentációs tartály
  • Microbrewery rendszer
  • 3000 liter kereskedelmi sörkészítő berendezés
  • Vízkezelő berendezések